Педагогічні аспекти підвищення загальної економічної грамотності студентів при вивченні інформатики

Автор(и)

  • І.В. Романюк

Ключові слова:

Економічна грамотность, зміст професійної освіти

Анотація

Розвиток інформаційних технологій суттєво впливає на характер виробництва, наукових досліджень, освіту, економіку, культуру, побут та інші галузі життя і діяльності людини та держави в цілому. Це, в свою чергу впливає на зміст професійної освіти, що пов'язано із появою нових професійних спроможних знань, умінь і навичок, потреба в яких на ринку праці швидко зростає.
Сьогодення вимагає широкого впровадження в навчальний процес новітніх засобів збирання, опрацювання, зберігання, подання та передавання різноманітних відомостей і даних. Цей магістральний напрямок відкриває широкі перспективи щодо гуманізації освіти і навчального процесу з кожної окремо взятої навчальної дисципліни. Проблема формування професійно важливих знань, умінь та навичок на заняттях з різних дисциплін, зокрема й інформатики, пояснюється необхідністю розробки такої методики навчання, на основі якої можна було б забезпечити необхідну підготовку майбутнього фахівця, скоротити період його предметної та соціальної адаптації до умов виробництва.

##submission.downloads##

Опубліковано

2020-02-24

Як цитувати

Романюк, І. (2020). Педагогічні аспекти підвищення загальної економічної грамотності студентів при вивченні інформатики. Науковий часопис Українського державного університету імені Михайла Драгоманова. Серія 2. Комп’ютерно-орієнтовані системи навчання, (5 (12), 186–192. вилучено із https://sj.udu.edu.ua/index.php/kosn/article/view/681

Номер

Розділ

Статті