Розвиваючий пропедевтичний курс основ інформатики «Крок у завтра» для учнів середньої ланки спеціальних загальноосвітніх шкіл для дітей з порушеннями слуху.

Автор(и)

  • О.В. Железняк

Ключові слова:

Інформатизація освіти, інформаційні технології, дані

Анотація

Головною метою інформатизації освіти на сучасному етапі розвитку суспільства є прилучення учнів до інформаційної культури, як до важливої частини загальної культури людства у цілому. Тому інформатика, як навчальний предмет, набуває особливого значення серед дисциплін, що складають програму загальноосвітніх закладів.Наш час характеризується бурхливим розвитком інформаційних технологій, що впливає на розвиток інформатики як науки. Це відображується на її змісті й значенні у програмі шкіл. Цілі навчання цієї дисципліни теж змінюються залежно від нових досліджень вчених й потреб суспільства. Про доцільність перенесення початку вивчення інформатики у середню ланку загальноосвітньої школи дискусія ведеться з початку вивчення інформатики в школі. В умовах інформаційного суспільства, коли швидко змінюються зміст й форми одержання освіти, учні, незалежно від місця проживання, повинні мати доступ до різноманітних даних і вміти знаходити, опрацьовувати й використовувати їх.

##submission.downloads##

Опубліковано

2020-02-24

Як цитувати

Железняк, О. (2020). Розвиваючий пропедевтичний курс основ інформатики «Крок у завтра» для учнів середньої ланки спеціальних загальноосвітніх шкіл для дітей з порушеннями слуху. Науковий часопис Українського державного університету імені Михайла Драгоманова. Серія 2. Комп’ютерно-орієнтовані системи навчання, (5 (12), 175–180. вилучено із https://sj.udu.edu.ua/index.php/kosn/article/view/626

Номер

Розділ

Статті