Основна проблематика навчальної дисципліни «Технологія проектування»

Автор(и)

  • З.С. Сейдаметова

Ключові слова:

Програмний продукт, комп’юторінг, розробка, проектування, моделювання, уніфікована мова, UML

Анотація

Розробка програмних систем є непростим процесом. Програмний продукт з одного боку, повинен бути високоякісним, а з іншого, швидким і економічним по відношенню до ресурсів системи. Тому дуже важливо при підготовці фахівців в галузі комп’ютинга враховувати ці особливості, а також навчати студентів володінню сучасними методами і технологіями розробки програмного забезпечення.
Одним з важливих принципів розробки програмного забезпечення є «проектування, орієнтоване на зручність використання». Саме цей принцип береться за основу систематичного підходу до процесу проектування. Результатом застосування цього принципу є програмний продукт, відповідний реальним запитам клієнтів і користувачів. Цей підхід дозволяє за допомогою простих і дієвих моделей описувати роботу користувача з системою, дії, які користувач або система можуть здійснювати, а також передбачати інші підтримуючі дії системи. Одним з інструментів цього підходу є уніфікована мова моделювання UML, використовувана при об'єктно-орієнтованому програмуванні і проектуванні.

##submission.downloads##

Опубліковано

2020-02-18

Як цитувати

Сейдаметова, З. (2020). Основна проблематика навчальної дисципліни «Технологія проектування». Науковий часопис Українського державного університету імені Михайла Драгоманова. Серія 2. Комп’ютерно-орієнтовані системи навчання, (5 (12), 27–31. вилучено із https://sj.udu.edu.ua/index.php/kosn/article/view/544

Номер

Розділ

Статті

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають