Методичні особливості вивчення деяких тем розділу «Алгебра висловлень» з використанням інтегрованого програмного середовища «МатЛог»

Автор(и)

  • Ю.І. Сінько

Ключові слова:

Інтегроване програмне середовище, алгебра, навчання, логіка

Анотація

Алгебра висловлень є фундаментом математичної логіки. Саме при вивченні алгебри висловлень у студента формується система понять даної наукової дисципліни, з якими він не зустрічався раніше. Тому успішне освоєння цього розділу послужить гарантією того, що студент не втратить інтересу до даного курсу і зуміє успішно продовжити його вивчення.
У даній статті обговорюються питання методики навчання основ математичної логіки з використанням інтегрованого програмного середовища «МатЛог». З огляду на виняткову важливість для вивчення всього курсу його першого розділу "Алгебра висловлень" розглянемо методичні рекомендації вивчення деяких основних понять даного розділу – формули алгебри висловлень і їхні таблиці істиннісних значень, рівносильність формул алгебри висловлень.

##submission.downloads##

Опубліковано

2008-02-18

Як цитувати

Сінько, Ю. (2008). Методичні особливості вивчення деяких тем розділу «Алгебра висловлень» з використанням інтегрованого програмного середовища «МатЛог». Науковий часопис Українського державного університету імені Михайла Драгоманова. Серія 2. Комп’ютерно-орієнтовані системи навчання, (6 (13), 158–165. вилучено із https://sj.udu.edu.ua/index.php/kosn/article/view/525

Номер

Розділ

Статті