До питання навчання комп’ютерного опрацювання даних студентів гуманітарних спеціальностей

Автор(и)

  • М.М. Суровицький

Ключові слова:

Навчання, ІКТ, наукове дослідження

Анотація

Життя і успішна практична діяльність сучасної людини значною мірою залежать від ефективної організації опрацювання даних. Процеси опрацювання даних реалізуються в усіх сферах людської діяльності: науці, техніці, економіці, технології, медицині та ін. Дані дедалі частіше розглядають як життєво важливі ресурси, які необхідно організувати так, щоб ними можна було легко користуватися.
Великі обсяги даних практично неможливо опрацьовувати без спеціальних комп’ютеризованих засобів. Якісне та швидке опрацювання даних є актуальною проблемою досліджень сучасних науковців в різних галузях науки. Особливо значимою ця проблема є при підготовці студентів гуманітарних спеціальностей, до яких слід віднести спеціальності: 6.010100 Дошкільне виховання, 6.010100 Початкове навчання, 6.010100 Педагогіка і методика середньої освіти. Українська мова і література. Студенти цих спеціальностей, зазвичай, у процесі навчальної або науково-дослідницької діяльності майже не звертаються до програмних засобів статистичного опрацювання даних, оскільки не мають навичок роботи з ними. Разом з тим є необхідність показати їм переваги роботи з такими засобами, що можуть стати у нагоді студентам гуманітарних спеціальностей при  навчанні відповідних дисциплін і проведенні науково-дослідних робіт.

##submission.downloads##

Опубліковано

2020-02-04

Як цитувати

Суровицький, М. (2020). До питання навчання комп’ютерного опрацювання даних студентів гуманітарних спеціальностей . Науковий часопис Українського державного університету імені Михайла Драгоманова. Серія 2. Комп’ютерно-орієнтовані системи навчання, (10 (17), 162–166. вилучено із https://sj.udu.edu.ua/index.php/kosn/article/view/280

Номер

Розділ

Статті