Застосування програмного забезпечення в процесі навчання елементів теорії ймовірностей та математичної статистики студентів спеціальностей «Математика» та «Інформатика»

Автор(и)

  • О.З. Гарпуль кандидат фізико-математичних наук, доцент, Прикарпатський національний університет ім. В. Стефаника

DOI:

https://doi.org/10.31392/NPU-nc.series2.2019.21(28).16

Ключові слова:

Теорія ймовірностей та математична статистика, комп’ютерний лабораторний практикум, функції електронних таблиць, мова програмування.

Анотація

У статті показано необхідність доповнення класичного курсу теорії ймовірностей та математичної статистики для спеціальностей «Математика» та «Інформатика» комп’ютерним практикумом, який спрямований на оволодіння студентами інструментарієм опрацювання статистичних даних з використанням засобів комп’ютерних технологій, що значно полегшує й прискорює обчислення статистичних показників, складання статистичних таблиць і побудову графіків, а також розширює можливості аналізу та наочного подання статистичних даних. На прикладі однієї лабораторної роботи в статті описані можливі шляхи набуття практичних навичок, умінь та досвіду роботи студентів в даному напрямі.

##submission.downloads##

Опубліковано

2019-01-29

Як цитувати

Гарпуль, О. . (2019). Застосування програмного забезпечення в процесі навчання елементів теорії ймовірностей та математичної статистики студентів спеціальностей «Математика» та «Інформатика» . Науковий часопис Українського державного університету імені Михайла Драгоманова. Серія 2. Комп’ютерно-орієнтовані системи навчання, (21 (28), 101–106. https://doi.org/10.31392/NPU-nc.series2.2019.21(28).16

Номер

Розділ

Статті