Підготовка майбутніх вчителів інформатики до використання електронних ресурсів

Автор(и)

  • Н.С Павлова

Ключові слова:

Підготовка, інформаційне суспільство, електронні ресурси

Анотація

Сучасне інформаційне суспільство спонукує педагогів до різностороннього використання інформаційно-комунікаційних технологій та педагогічних програмних засобів в освітньому просторі, змінюючи способи здобування знань, роль учителя та методи його роботи, в основі якої повинна бути сучасна освітня парадигма: учень↔інформаційні ресурси та комунікаційні технології ↔ вчитель.
Серед нових засобів навчання виділимо електронний навчально-методичний комплект, використання якого у загальноосвітніх навчальних закладах дозволяє не лише урізноманітнити методи, форми і способи організації навчання, але й сприяє переведенню учнів у режим саморозвитку, перетворенню їх в активних учасників навчального процесу. Незважаючи на те, що використання електронних ресурсів у середніх навчальних закладах ще недостатньо повно реалізоване, вчителі ведуть мову про необхідність їх впровадження у професійну діяльність.

##submission.downloads##

Опубліковано

2011-01-29

Як цитувати

Павлова, Н. (2011). Підготовка майбутніх вчителів інформатики до використання електронних ресурсів. Науковий часопис Українського державного університету імені Михайла Драгоманова. Серія 2. Комп’ютерно-орієнтовані системи навчання, (11 (18), 142–146. вилучено із https://sj.udu.edu.ua/index.php/kosn/article/view/183

Номер

Розділ

Статті