Компетентнісний підхід до підготовки вчителів інформатики для національних шкіл України (на прикладі Кримськотатарських шкіл АРК)

Автор(и)

  • С.М. Сейдаметова

Ключові слова:

АРК, компетентнісний підхід

Анотація

Кінець ХХ – початок ХХІ ст. ознаменовані вступом України в Болонський процес і є одним з основних факторів глобалізації національної системи освіти, що дає підстави говорити про те, що університети, яки підписали лісабонську конвенцію про освіту, стають транснаціональними. Процес транснаціоналізації європейських університетів почався в середині 1970 р., коли Радою Міністрів ЄС була прийнята Резолюція про першу програму співробітництва в сфері освіти. Аналіз розвитку світової економіки свідчить, що процес об’єднання європейських університетів пов'язаний з розвитком інновацій і ІТ – технологій, і тому перед національною системою освіти постає проблема її гармонізації й підготовки компетентного, конкурентоспроможного фахівця. 

##submission.downloads##

Опубліковано

2011-01-29

Як цитувати

Сейдаметова, С. (2011). Компетентнісний підхід до підготовки вчителів інформатики для національних шкіл України (на прикладі Кримськотатарських шкіл АРК). Науковий часопис Українського державного університету імені Михайла Драгоманова. Серія 2. Комп’ютерно-орієнтовані системи навчання, (11 (18), 132–135. вилучено із https://sj.udu.edu.ua/index.php/kosn/article/view/182

Номер

Розділ

Статті